BATMAN / MERKEZ - Prof. Dr. Aziz Sancar Ortaokulu

Etkinlikler

Okulumuz bünyesinde Öğretmen-Öğrenci ve velilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikler bölümüdür.

May

Our Language Is Game (Dilimiz Oyundur)  e Twinning projesinde yer alan öğrencilerimiz anasınıflarinda  oyun şenliği düzenledi. Geleneksel cocuk oyunlarını tanıtıp  birlikte oyunlar oynadılar.

May

9 Mayıs e Twinning günü kapsamında Our Language Is Game proje ekibi sınıflarda projelerini ve e Twinning i tanıttılar.

May

Our Language Is Game projesi logo belirleme anketinde  proje ekibinde yer alan Hatice Kübra Şahin in logosu 1. seçilmiş ve e Twinning Our Language Is Game proje logosu olarak kabul edilmiştir. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

May

Our Language Is Game projesi kapsamında proje ortakları ile birlikte takvim çalışması yapılmıştır.

Our Language Is Game oyuncak etkinliği

Proje bünyesinde Türk Geleneksel oyunu "Vızıldak" ve yabancı ortaklardan Almanya'ya ait olan oyuncak yapımı gerçekleştirildi

Our Language Is Game proje ekibi  Oyun Etkinliği

e Twininng ekibi Proje teması olan oyun tanıtımını gerçekleştirdi.Yayginlastirma amaçlı ana sınıflarında "Balık ağı" oyununu oynadılar. Ana sınıfı öğrencileriyle projede yer alan öğrenciler keyifli vakit geçirdi.

May

Our Language Is Game projesi 2.online toplantı.

Öğrencilerimiz Türk ve yabancı ortaklarla Esep sistemi üzerinden proje kapsamında ingilizce konuşarak toplantı gerçekleştir. Proje değerlendirmesi yapıldı.

May

E Twinning "Our Language Is Game" projesinde yabanci ve Türk ortaklarla işbirlikçi çalışma olarak proje ekipleri oyun tekerlemesi yazmıştır.Proje ekibine başarılar dileriz.

Nis

Okulumuz Our Language Is Game   e-Twinning  proje ekibi  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  haftasında projenin bir bölümü olan geleneksel halk oyunları tanıtımı yapmış ve farklı ülkelere ait geleneksel halk oyunlarını incelemiştir."Okulumuz öğrencileri projede "Delilo" halayıni tanıtmıştır. Proje ekibinde yer alan öğrencilerimize  teşekkür ederiz.

Mrt

Our Language Is Game e Twinning projesi kapsamında çocuk oyunlarından Balık Ağı oyunu tanıtımı yapılmıştır.

Öğrencilerimiz Balık Ağı oyununu oynamış ve oyunun anlatımıni yapmıştır.

Mrt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri organizatörlüğünde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak için Ramazan'a hazırlık programı yapılmıştır. Programda Batman müftülüğü görevlileri  tarafından öğrencilerimize Ramazan ayı ile ilgili bilgilendirmelerle ilahi dinletisi  yapıldı.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Hayırlı Ramazanlar

Şbt

Türkiye, İtalya, Almanya, Yunanistan'dan katılımcıların bulunduğu “Our language is game” projemizin ilk çevrimiçi öğrenci toplantısını gerçekleştirdik.

Şbt

"Our Language Is Game" proje  ekibi tarafından web-2 araçları kullanılarak logolar tasarlanmıştır. Hazırlanan anket ile proje logo birincisi seçilmiştir.

Emeği geçen öğrencimize teşekkür ederiz.

Ock

Our Language is Olay (Dilimiz Oyundur)

E-Twinning Projesi için proje ekibi pano hazırladı. Panoda projenin içeriği ve proje hakkında bilgiler yer aldı .

Projenin Amacı ve İçeriği

Çocuklar farklı kültürden oyunlarla tanışacak ve kendi oyun kültürünü tanıtacak.  Oyunlar tekerlemeleri  yazilacak. Oyuncak tasarımı yapılacaktır.  Öğrenci yaş aralığı 9-13 olacaktır. Uluslararası bir projedir.Oyunlar yaygınlaştırılıp insanlara hatırlatılacaktır.Dillerimiz farklı olsa da oyunlar bizim anlaşma aracımız olacak. Farklılıkları tanıyarak sosyal ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Ayrıca teknolojiyi doğru kullanma konusunda farkındalık oluşturulacaktır.

Proje Ortakları

• Çek Cumhuriyeti
  • Romanya
  • İtalya
  • Yunanistan

Türkiye'den de okulumuzun da ortak olduğu  9 okul yer almakta

Ock

İtalya ile okulumuzun üyesi olduğu OUR LANGUAGE IS GAME  Etwinning projesi 5. Ve 6.sınıftan 9 öğrencimizle çalışmalarına başladı. Türkiye, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Yunanistan birlikte çalışarak iş birlikçi çalışmanın keyfini öğrencilerine de yaşatacaklar. Diller farklı olsa da oyunlarla dillerinin aynı olduğunu gösterecekler.